De verhuiswagen

Italiaanse verhuisauto

12-01-2016

De verhuisauto

Na een strakke onderhandeling werd de koop gesloten. De italiaanse eigenaar Domenico had er jaren aan gewerkt en het huis in een paleis omgetoverd. Zijn goede smaak en vakmanschap stonden garant voor een fijn afgewerkt huis. Op een paar kleine dingen nog na. Daar was hij niet meer aan toe gekomen. Al het werk aan het huis had zijn tol geëist; zijn relatie was op de klippen gelopen. Zijn trots, zijn levenswerk moest om die reden worden verkocht. Na een flinke onderhandeling waren we er uit. Prijs overeengekomen evenals de oplever datum. Wel met tegenzin want uiteraard was het huis van Domenico het mooiste huis van Italië en veel meer waard dan beklonken.  Alles werd in verband met de rogito werd geregeld en liep voorspoedig. De aanstaande nieuwe eigenaar had alles al ingekleurd. Dus werd besloten dat de huisraad uit Nederland ook al in de verhuisauto mee moest op de dag van de rogito.

De dag van de rogito brak aan. We stapten bij de notaris om 9.45 u naar binnen met een delegatie van 9 personen. De verhuisauto uit Nederland stond voor de deur bij de notaris. We moesten even wachten in de wachtkamer tot 10.00, het tijdstip van de afspraak. Om 10.00 geen Domenico, om 10.15 nog steeds niet, om 10.30 tijd om te bellen met Domenico. We kregen hem aan de lijn. Hij vertelde dat hij besloten had niet te komen; het huis was veel meer waard en hij deed het toch maar niet. Tijd voor de notaris om aan Domenico uit te leggen wat hier de consequenties van zijn. Dat hielp maar niet van harte. Uiteindelijk verscheen Domenico om 11.30; op de licht blauwe Vespa, zonnebril op, badslippers en een korte broek. Het was tenslotte prachtig weer. Het uur duurde erg lang; de verhuisauto had zijn motor maar weer aangezet om de airco te laten lopen.

Uiteindelijk werd de rogito getekend door een ieder en was het eigendom verwisseld. Een zuinig lachje kon er gelukkig nog wel af  bij Domenico. Hij vertrok weer op zijn Vespa, de nieuwe eigenaar met zijn eigen auto met in het kielzog de verhuis auto, wij gingen nog even mee om te proosten op de aankoop.